Regjeringen har tapt 3,8 milliarder på Røkke-aksjer

I dag må Sylvia Brustad (Ap) forklare pengebruken.

BRUKTE VERKTØYKASSEN: Næringsminister Dag Terje Andersen (til høyre) og regjeringen brukte i 2007 4,8 milliarder kroner på å handle aksjer Aker-systemet. På bildet, fra venstre, administrerende direktør i Aker konsernet Leif Arne Langøy, bak:  Kjell Inge Røkke, og styreleder i Saab Marcus Wallenberg, bakerst Saabs konsernsjef Åke Svesson.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
BRUKTE VERKTØYKASSEN: Næringsminister Dag Terje Andersen (til høyre) og regjeringen brukte i 2007 4,8 milliarder kroner på å handle aksjer Aker-systemet. På bildet, fra venstre, administrerende direktør i Aker konsernet Leif Arne Langøy, bak: Kjell Inge Røkke, og styreleder i Saab Marcus Wallenberg, bakerst Saabs konsernsjef Åke Svesson. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I slutten av juni 2007 offentliggjorde daværende næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) avtalen som forpliktet den norske stat til å gå inn daværende Aker Kværner med 4,8 milliarder kroner.

- Lekte børsmeglerSiden 2007 den Aker Kværner skiftet navn til Aker Solutions og aksjen har stupt i verdi fra kjøpssummen på 145,60 til 35,50 kroner tirsdag kveld.

- Vi spurte den gang de rødgrønne om dette var en klok investering, det har vi svar på nå, sier Krf-politiker Knut Arild Hareide til Dagbladet.no.

I dag er de rødgrønnes aksjepost verdt rundt 1,1 miliarder kroner.

- Dag Terje Andersen lekte børsmegler på vegne av det norske folk og sparte aksjonærende i Aker Solutions for et tap på 3,8 milliarder kroner. Kjell Inge Røkke er så langt spart for et tap på rundt 2,5 milliarder, anslår Hareide.

WallenbergDen tidligere miljøvern- ministeren, som er førstekandidat for Krf i Akershus foran høstens valg, mener staten mangler en god begrunnelse for å sitte på eierskapet i Aker Solutions.

- Burde de kjøpt seg opp i Freia da utenlandske selskaper la inn bud, spør han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer