Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Regjeringen har vært altfor naiv

Siv Jensen krever strengere kontroll over hvem som får norsk statsborgerskap etter at en Al-Qaida-mistenkt nordmann er pågrepet i Jemen.

Oslo, 20090914:   Valg 2009.  Stortingsvalget 2009.   FRP-leder Siv Jensen på Stortinget i forbindelse med partilederdebatten.    Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
Oslo, 20090914: Valg 2009. Stortingsvalget 2009. FRP-leder Siv Jensen på Stortinget i forbindelse med partilederdebatten. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) En 50 år gammel nordmann som ifølge FNs sikkerhetsråd kan knyttes til al-Qaida, ble pågrepet i Jemen 31. januar.

- Jeg har sagt lenge at det har skjedd mange feil og mangler i regjeringens sikkerhetsvurdering når det gjelder utdeling av norske statsborgerskap. Regjeringen har vært altfor naiv, sier Siv Jensen til Dagbladet.

Hun mener det viktigste er at mannen nå er pågrepet.

- Nå må vi finne mer ut om bakgrunnen til denne mannen og om hvordan han fikk statsborgerskap, sier Jensen.

Hun etterlyser mer åpenhet rundt budsjettet til Politiets Sikkerhetstjeneste (PST), slik at de kan få bevilget mer midler om nødvendig.

- Per i dag er det hemmelig og opp til regjeringen hvor mye penger PST får. Derfor kan ikke Stortinget ettergå at PST har nok penger til å utføre den viktige jobben de gjør, sier Jensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling