Regjeringen har vedtatt lønnsnemnd

Sykepleierne, radiografene og bioingeniørene kan komme til å fortsette streiken over helgen. Først da vil forslaget om tvungen lønnsnemnd være ferdigbehandlet i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vedtok i ekstraordinært statsråd i dag å foreslå bruk tvungen lønnsnemnd av arbeidstvistene mellom Norsk Sykepleierforbund, Norsk Radiografforbund og Norges Ingeniørorganiasjon NITO på den ene side og Kommunenes Sentralforbund på den annen side.

Normalt går de streikende tilbake til arbeidet når regjeringen varsler bruk av tvungen lønnsnemnd, men sykepleierne, radiografene og bioingeniørene har gjort det klart at de vil fortsette streiken til kongen har godkjent regjeringens og Stortingets vedtak.

Mandag

Det kan ikke skje før mandag, fordi forslaget til lov om tvungen lønnsnemnd skal behandles av både Odelstinget og Lagtinget, og det må gå tre dager mellom Odelstingets og Lagtingets behandling.

Han sier at sannsynligvis vil et samlet Storting slutte opp om regjeringens forslag om lønnsnemnd.

De streikendes hovedorganisasjon, Akademikernes Fellesorganisasjon, seksjon kommune, har reagert på at regjeringen tar i bruk tvungen lønnsnemnd overfor bare deler av en sektor.

(NTB)

Lederen i Sykepleierforbundet Laila Dåvøy i samtale med leder i Akademikernes Fellesorganisasjon.