- INGEN PART: Utenriksminister Sergej Lavrov (innfelt) ser ikke at tung, militær, russisk tilstedeværelse på Krim gjør Russland til noen part i konflikten. Foto: NTB Scanpix
- INGEN PART: Utenriksminister Sergej Lavrov (innfelt) ser ikke at tung, militær, russisk tilstedeværelse på Krim gjør Russland til noen part i konflikten. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Regjeringen i Kiev får sine ordrer fra ekstremister

- Vi er ikke en part i konflikten, hevder Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov hevder regjeringen i Kiev får sine ordre fra ekstremister.

Følg utvilingen på Krimhalvøya i vårt nyhetsstudio.

- Væpnet kupp - Den midlertidige regjeringen er ikke uavhengig. Den er dessverre avhengig av radikale nasjonalister som gjennomførte et væpnet kupp, sa Lavrov på en pressekonferanse i Moskva lørdag.

Samtidig oppfordrer han Vesten til dialog om Ukraina.

- Vi er beredt til partnersamtaler, men vi aksepterer ikke forsøk på å framstille oss som en deltakende part i konflikten, sa han ifølge NTB.

Uenige om tall Utallige medier har påvist at russiske soldater i stort antall har rykket inn på Krim og i praksis okkuperer området. Ifølge regjeringen i Kiev dreier det seg om så mange som 30.000, skriver NTB.

Amerikanske myndigheter anslår antallet til cirka 20.000, mens russiske talsmenn tidligere har hevdet antallet er 11.000 soldater.

Fredag kveld stormet 20 soldater en ukrainsk-kontrollert del av en militær-base, men forsvant etter å ha forhandlet med de rundt 100 soldatene på stedet

Gir ikke opp Krim Ukrainas fungerende utenriksminister har i dag uttalt at landets myndigheter gjør sitt ytterste for å løse krisen på Krim. Men at Ukraina ikke vil gi fra seg halvøya.

Han ber Russland bistå til at internasjonale observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) kan utføre sine oppgaver på Krim. Både torsdag og fredag ble en gruppe på 40 ubevæpnede, militære observatører avvist av uidentifiserte, væpnede menn som kontrollerte veien fra Ukraina til Krim.

Også i dag skal de ha blitt stoppet i sitt tredje forsøk på like mange dager.
- Tvunget fra sine hjem Ukrainske grensevakter opplyser ifølge NTB at de natt til lørdag ble kastet ut av en kontrollpost øst på Krim av russiske soldater.

De russiske soldatene skal ha overtatt boligene deres og tvunget ukrainerne og familiene deres ut midt på natten. Meldingen er ikke offisielt bekreftet.

Den finske avisa Helsingin Sanomat melder i dag at en rekke personer fra den ukrainske eliten har gjemt unna pengesummer tilsvarende milliarder av euro i skatteparadis.