Regjeringen innfrir Frp-krav til budsjettet

Regjeringen er innstilt på å trekke tilbake forslaget om å oppheve de spesielle lønnsordningene for sjøfolk. Dermed er en vesentlig hindring for budsjettforhandlinger mellom regjeringen og Fremskrittspartiet fjernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre regjeringspartiene sier i et brev til Frps finanspolitiker Siv Jensen at dagens refusjonsordninger for sjøfolk og ferjerederiene opprettholdes, dersom det blir en budsjettavtale mellom regjeringen og Frp.

- Vi kommer med dette Frp i møte og har stukket oss meget langt. Nå er vi innstilt på å gå i forhandlinger om en helhetlig avtale, sier Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner.

Han regner med at forhandlingene starter torsdag og at de blir «lange og tøffe».

- Nå håper vi på reelle forhandlinger og at den offentlige polemikken kan avsluttes, sier Sanner. Han vil ikke kommentere andre Frp-krav, ettersom regjeringspartiene ennå ikke har fått noen liste. Denne skal etter planen sluttbehandles av Frps stortingsgruppe onsdag ettermiddag.

Frp har krevd at forslaget om å oppheve refusjonsordningene for sjøfolk skal trekkes før det blir snakk om å innlede forhandlinger. Om partiet er fornøyd med at tilbudet nå knyttes til en helhetlig budsjettavtale, er uklart.

(NTB)