TAR TROLIG SAKEN: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) har sagt at han tar sikte på at gjennomgangen skal skje så fort som mulig. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TAR TROLIG SAKEN: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) har sagt at han tar sikte på at gjennomgangen skal skje så fort som mulig. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Regjeringen instruerer trolig UDI i tolkesaken

Etter det NTB erfarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen kommer trolig til å instruere Utlendingsdirektoratet (UDI) om å behandle asylsøknaden til den afghanske tolken Faizullah Muradi (22).

Statsminister Erna Solberg (H) beordret onsdag Justis- og beredskapsdepartementet til å gå inn i saken til Muradi, som ble tvangsutsendt til Italia natt til tirsdag.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) uttalte at han tok sikte på at gjennomgangen skal skje så fort som mulig.

Departementet ville fredag formiddag ikke kommentere hvor saken står, men etter det NTB erfarer vil trolig Utlendingsdirektoratet (UDI) bli instruert om å realitetsbehandle Muradis søknad.

UDI har ikke villet behandle saken hans med henvisning til Dublin-avtalen.

Den sier at asylsøkere skal få behandlet saken sin i det første landet i Schengen-området de blir registrert. I Muradis tilfelle var dette Italia.

Det vil i tilfelle trolig være første gang utlendingsmyndighetene må gå inn i saken til en asylsøker som er sendt ut av landet som følge av Dublin-avtalen.

UDI ville ikke kommentere saken fredag, og viser til at de foreløpig ikke har mottatt noen bestilling i saken fra departementet.

Utkastelsen av den afghanske tolken, som jobbet tett med norske styrker i Afghanistan og som er truet på livet av Taliban i sitt hjemland, har vakt sinne og et stort engasjement i Norge de siste ukene.

(NTB)