Regjeringen kjenner ikke 5-åringens helsetilstand

Statsminister Erna Solberg bekrefter i Stortinget at regjeringen ikke vet om 5-åringen som ble hentet fra Syria er alvorlig syk eller ikke.

STØTTER FRP: Statsminister Erna Solberg er fornøyd med hvordan Frp opptrer utenfor regjering. Video: Mats Rønning og Christian Wehus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hele beslutningen om å hente hjem den IS-siktede kvinnen og hennes to barn er utelukkende tatt på bakgrunn av at gutten er alvorlig syk. For å la offentligheten vurdere om beslutningen var riktig, må man gå ut og bekrefte om det var snakk om alvorlig sykdom eller ikke, sier Jon Helgheim (Frp) til Dagbladet.

Erna Solberg møtte i dag i Stortinget og fikk spørsmål fra Helgheim om grunnlaget for at en 29 år gammel IS-siktet kvinne ble hentet til Norge sammen med hennes to barn.

Spørsmålet fra Helgheim er det samme Ap-leder Jonas Gahr Støre tidligere har ønsket svar på:

Er den fem år gamle gutten alvorlig syk eller ikke?

- Nå er dette barnet på norsk jord, og dette er et spørsmål i samfunnsdebatten som vi bør få svar på, sa Støre i Debatten på NRK.

Regjeringen har så langt ikke ønsket å opplyse om helsetilstanden til barnet. Det har heller ikke den IS-siktede 29 år gamle kvinnens advokat.

Erna reagerer sterkt

Erna Solberg avviste at regjeringen sitter på helseopplysninger om 5-åringen og at de har informasjon de ikke ønsker å gi videre. Hun sier også at regjeringen baserte beslutningen på informasjon de fikk fra helseundersøkelser gjort i al Hol-leiren i Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer