Regjeringen kledd naken

Regjeringens gasskraftpolitikk led et smertelig nederlag under gasskrafthøringene i Stortinget i går. Forskere fra Statistisk sentralbyrå og Frischsenteret slo fast at det hersker betydelig usikkerhet om norskprodusert gasskraft vil redusere CO{-2}-utslippene i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringens påstand om at norske gasskraftverk vil redusere CO{-2}-utslippene i Europa for øvrig, er i beste fall tvilsom. SV og sentrumspartiene mener gårsdagens høring tilbakeviste regjeringens påstander. På toppen av det hele sa de to forskerne som regjeringen har brukt, Torstein Bye fra Statistisk sentralbyrå og Rolf Golombek fra Frischsenteret, at norsk gasskraftproduksjon ikke vil bli lønnsom i overskuelig framtid.

CO{-2}-alliansen Ap/Høyre holder imidlertid fortsatt fast på at de ønsker norskprodusert gasskraft. Dermed ser det ut til at saken ender i retten, med mindre regjeringen åpner for et forhandlingskompromiss med sentrum.

Dagbladet kjenner til at krefter i Ap ønsker et slikt kompromiss. Et av innspillene har vært å bevilge betydelige summer til et hydrogenfond. Dette fondet er ment å ta seg av problemet med CO{-2}-rensing.

Landsmøtebråk

Allerede i dag kan regjeringen vente seg motstand fra egne rekker i gasskraftsaken. Under dagens programdebatt på Ap's landsmøte krever et mindretall i programkomiteen at man utvikler såkalte CO{-2}-frie gasskraftverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer