Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen kutter all støtte til frivillig dyrevern

Samtidig gir de 2 millioner til pelsnæringen.

KUTT: Regjeringen ønsker å kutte støtten til frivillige dyrevernsorganisasjoner, samtidig som pelsnæringen tildeles 2 millioner. Det skaper reaksjoner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KUTT: Regjeringen ønsker å kutte støtten til frivillige dyrevernsorganisasjoner, samtidig som pelsnæringen tildeles 2 millioner. Det skaper reaksjoner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen ønsker å kutte støtten til frivillige dyrevernsorganisasjoner, samtidig som pelsnæringen tildeles 2 millioner. Det skaper reaksjoner.

I årets statsbudsjett kommer det fram at regjeringen ønsker å kutte all statsstøtte til frivillige organisasjoner innen landbruks- og matområdet. Driften av frivillige organisasjoner mener regjeringen bør skje selvstendig, og ikke være avhengig av støtte fra staten.

Samtidig ønsker regjeringen å gi 2 millioner kroner til pelsnæringen, spesifikt til et dyrevelferdsprogram for mink.

– Det er en skandaløs prioritering. Landbruksministeren forsøker å kneble pelsdebatten. samtidig som han gir 2 millioner kroner til pelsnæringen for at de skal pusse fasaden, sier leder i NOAH- for dyrs rettigheter, Siri Martinsen.

NOAH har fått støtte i to år etter at initiativ fra MDG og Venstre ga gjennomslag. Nå er de blant organisasjonene som kan miste statsstøtten.

Totalt vil 33 frivillige organisasjoner innen landbruks- og matområdet rammes. Listen inkluderer Kvinner i skogbruket, Natur og Ungdom, OIKOS – Økologiske Norge og Norges Bygdeungdomslag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!