Regjeringen kutter formuesskatten med 1,1 milliarder kroner

Nye lekkasjer fra statsbudsjettet.

NYE SKATTEKUTT: Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg vil foreslå nye, store skattelettelser når forslaget til statsbudsjett legges fram i morgen. Deriblant nye kutt i formuesskatten på omlag 1,1 milliarder kroner.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NYE SKATTEKUTT: Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg vil foreslå nye, store skattelettelser når forslaget til statsbudsjett legges fram i morgen. Deriblant nye kutt i formuesskatten på omlag 1,1 milliarder kroner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når finansminister Siv Jensen legger fram regjeringens forslag til neste års statsbudsjett i morgen, er det lagt opp til nye, store skattelettelser.

I tillegg til kutt i selskapsskatt og inntektsskatt, blir det også et nytt jafs i formuesskatten på rundt 1,1 milliarder kroner, etter det Dagbladet erfarer.

Dette er et noe lavere beløp enn det som tidligere har kommet fram i lekkasjer i VG.

Kostnaden på denne skattelettelsen er også langt lavere enn kuttene i inntekts- og selskapsskatt, som skal reduseres med to prosentpoeng fra 27 til 25 prosent.

Dette vil koste mellom 22 og 25 milliarder kroner, ifølge både Aftenposten og Dagens Næringsliv.

Ny skattemodell Det har tidligere vært skrevet at deler av inntektstapet som følge av disse skattelettelsene skal dekkes inn ved at det innføres en ny og progressiv toppskatt på inntekt.

Dagens Næringsliv skriver i dag at regjeringen vil erstatte dagens toppskatt med en såkalt trinnskatt, som betyr at skatteprosenten økes trinn for trinn.

Dette er i tråd med anbefalinger fra Scheel-utvalgets rapport, men Jensen vil sette de to første beløpsgrensene lavere enn Scheel-utvalget. Det betyr at lønnstakere med lave inntekter vil komme bedre ut med regjeringens forslag. De som tjener over tre millioner kroner kommer dårligst ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer