Regjeringen lanserer integreringskontrakt

Alle innvandrere vil framover bli møtt med tydelige krav og et individuelt løp inn i utdanning og arbeid når regjeringen legger fram den største integreringsreformen siden 2003.

ETTER ERNA: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) legger i dag fram den første store reformen av integreringsfeltet siden statsminister  Erna Solberg gjorde det i 2003 da hun var kommunalminister. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ETTER ERNA: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) legger i dag fram den første store reformen av integreringsfeltet siden statsminister Erna Solberg gjorde det i 2003 da hun var kommunalminister. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er opptatt av at vi verken skal skjønnmale eller svartmale. Mye går i riktig retning - det gleder meg å se norskfødte med innvandrerbakgrunn som gjør en utdanningsreise og lykkes i arbeidslivet, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Det kommer imidlertid et men:

- Vi vet også at det er noen utfordringer. Primært knytter det seg til ungdom med kort botid i Norge, som sliter med å komme seg gjennom videregående opplæring. Og så har vi fortsatt for lav sysselsetting blant kvinner, fortsetter Sanner.

Siv: - Ikke bærekraftig

Høyre-toppen har jobbet i 18 måneder og reist land og strand rundt før han i dag lanserer regjeringens forslag til reform av loven som regulerer introduksjonsprogrammet.

Målet er at flere innvandrere til Norge skal forsørge seg selv, og bakteppet er alvorlig. 71 prosent av all sosialhjelp som ble utbetalt i Oslo i fjor gikk til en innvandrer, ifølge SSB. På landsbasis er tallet 56 prosent, men som SSB selv skriver er det bare en del av bildet:

«Innvandreres forbruk av sosialhjelp holdes nede av offentlige ytelser som avlaster sosialhjelpen. Dette gjelder især introduksjonsordningen for nyankomne flyktninger, men også kvalifiseringsprogrammet, der 60 prosent av deltakerne er innvandrere.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer