Regjeringen legger DLD-arbeidet på is

- Lovarbeidet må starte på scratch, sier en lettet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

BEGYNNER PÅ SCRATCH: Regjeringen legger DLD-arbeidet på is. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Erna Solberg besøkte Vegtrafikksentralen Øst i Oslo i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
BEGYNNER PÅ SCRATCH: Regjeringen legger DLD-arbeidet på is. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Erna Solberg besøkte Vegtrafikksentralen Øst i Oslo i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen stopper arbeidet med datalagringsdirektivet. Det bekrefter samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Erna Solberg overfor Dagbladet.

- Regjeringen tar domstolsvedtaket i EU til følge og legger arbeidet med datalagringsdirektivet på is. Vi sender brev til Stortinget om det i dag, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

- Domstolsvedtaket i EU er tydelig. Når vi har lagt saken på is, er det ikke vits i å utrede noe som ikke eksisterer. Nå må vi begynne på saken fra scratch, sier samferdselsministeren.

- Godt å slippe Ketil Solvik-Olsen er lettet.

- Som Frp-er er jeg godt fornøyd. Det er godt å slippe å innføre noe jeg er imot, selv om jeg som statsråd lojalt vil innføre vedtak som er gjort i Stortinget selv der jeg er personlig uenig. Regjeringen har nå gjort et vedtak som jeg synes er bra. Jeg håper at debatten som er skapt gjør at alle partier kommer inn med nye standpunkter og ser at datalagringsvedtaket fra Ap og Høyre i 2011 bør justeres. Frp ønsker ikke masseovervåking. Diskusjonen er om alle skal overvåkes eller om overvåkingen skal skje basert på mistanke. Der har Frp og Høyre hatt ulik inngang. Da saken ble diskutert for tre år siden kom småpartiene med et kompromiss. Det bør stå ved lag. Ansvaret ligger nå på Høyre og Arbeiderpartiet, det er naturlig at de snakker sammen. Så må stortinget diskutere saken på ny. Jeg tror alle er enige om at politiet må ha et verktøy overfor kriminelle, sier Solvik-Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer