Forbrukerøkonom Silje Sandmæl:

Regjeringen lover avgiftskutt på 900 millioner, men du sparer mer på å fylle bensin på søndager

Dette betyr statsbudsjettet for deg.

BILLIGERE ÅRSAVGIFT: Forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl tar oss gjennom hva man kan spare på drivstoff i henhold til det nye statsbudsjettet. Oppsummert sier hun at man sparer mer på å fylle bensin på søndager, enn på de nye kuttene. Video: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oljepengebruken øker til 225 milliarder kroner, Forsvaret får 1,9 milliarder kroner mer og regjeringen skal bruke 500 millioner kroner mer på integrering.

Bak og mellom alle budsjettpostene som har milliardsummer festet ved seg, er det imidlertid mange ting i budsjettet som direkte påvirker din økonomi.

Fra Stortingets vandrehall oppsummerte Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, i morgentimene hva statsbudsjettet for 2017 betyr for deg.

Dyrere bensin, diesel - men billigere årsavgift

Er du bilist har vi to dårlige og tre gode nyheter til deg: Diesel blir dyrere, det samme blir bensin, henholdsvis med 35 og 15 øre.

Men bilister som må punge ut mer for drivstoff, kan glede seg over at årsavgiften reduseres med 12 prosent. Det tilsvarer 380 kroner, ifølge DNB-økonomen.

Er du pendler, øker statsbudsjettet også pendlerfradraget ditt. Forbrukerøkonom Sandmæl har regnet på det, og sier bilistene tjener litt på endringene - selv med dyrere drivstoff.

- Hvor mye du tjener, avhenger av hvor mye du kjører. Kjører du 20 000 kilometer i året, 15 000 av dem til og fra jobb, vil du sitte igjen med 300 kroner ekstra i lommeboka, sier DNB-økonomen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer