- Regjeringen må jobbe for Krohn Devold

Ingen her i landet passer bedre som NATO-sjef enn Kristin Krohn Devold, ifølge Høyres forsvarspolitiske talsmann Bjørn Hernæs. Det er han ikke alene om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hernæs mener regjeringen «så absolutt» må forstå at Krohn Devold bør løftes inn som Norges kandidat til et av verdens mest prestisjetunge verv.

- Det vil forbause meg om regjeringen ikke lanserer henne, sier Hernæs. Åse Wisløff Nilssen (KrF) er enig.

- Ja, jeg mener regjeringen må vurdere om de skal fremme hennes kandidatur. Jeg har ikke drøftet dette med andre foreløpig, men hun er jo en aktuell kandidat, og fra norsk side den eneste aktuelle denne gangen, sier Wisløff Nilssen til Dagbladet.

Lanserer Jagland

Akkurat det er ikke lederen av Stortingets forsvarskomité, Marit Nybakk (Ap), enig i.

Nybakk mener tidligere Ap-leder, tidligere statsminister og tidligere utenriksminister Thorbjørn Jagland også er et meget godt navn dersom Norge tar opp kampen for å få en norsk generalsekretær i forsvarsalliansen.

- Men nå er det Krohn Devold som er blitt nevnt, og da vil jeg si at hun har gjort en imponerende innsats for Norge i NATO-sammenheng. Jeg vet at hun også nyter tillit innad i NATO-systemet. Dersom regjeringen faktisk bestemmer seg for å lansere henne som kandidat til NATOs absoluttte topposisjon, vil hun uten videre få bred støtte i hele det norske politiske miljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.