Regjeringen med 45 tiltak mot familievold

Handlingsplanen «Et liv uten vold» lagt fram i dag.

VIL LEGE SÅR: - Behandlingen i rettsapparatet gir i liten grad hjelp til å lege de følelsesmessige sårene, sa justis- og beredskapsminister Grete Faremo under presentasjonen av regjeringens handlingsplan mot vold i nære relasjoner i dag. F. v. barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen, Grete Faremo, justis- og beredskapsminister, og Kjell Erik Øie, statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIL LEGE SÅR: - Behandlingen i rettsapparatet gir i liten grad hjelp til å lege de følelsesmessige sårene, sa justis- og beredskapsminister Grete Faremo under presentasjonen av regjeringens handlingsplan mot vold i nære relasjoner i dag. F. v. barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen, Grete Faremo, justis- og beredskapsminister, og Kjell Erik Øie, statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bevilgninger på femti millioner til forskning over fem år og åtte millioner til frivillige organisasjoner er blant de 45 nye tiltakene som seks departementer har utarbeidet i sin nye handlingsplan mot vold i nære relasjoner, «Et liv uten vold».

- Behandlingen i rettsapparatet gir i liten grad hjelp til å lege de følelsesmessige sårene, sa justis- og beredskapsminister Grete Faremo under presentasjonen i dag. Blant annet dette skal den nye handlingsplanen bøte på.

I tillegg til justisministeren deltok også barne- likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen og statssekretær Kjell Erik Øie under presentasjonen på Politihuset i Oslo i dag.

Koster seks mrd I løpet av året skal risikovurderingsverktøyet SARA tas i bruk i alle politidistrikter. Dette består av 15 risikofaktorer for å bedømme risikoen for partnervold.

Også politidirektør Odd Reidar Humlegård var til stede under framleggelsen på Politihuset i Oslo.

Beregninger viser at familievold koster samfunnet oppimot seks milliarder kroner årlig.

- Det er et konservativt overslag. Det er nok mye mer som går tapt av inntekter på grunn av denne volden. Mange av dem som droppet ut av skolen, dem som blir mobbet, de som selv mobber, de som er på sosialhjelp, har denne typen erfaringer, sier Inga Marte Thorkildsen til Dagbladet.