Regjeringen med ny og spesialisert lærerutdanning

Flere studenter skal bli bedre rustet til å gjøre jobben i klasserommene, mener regjeringen.

NY UTDANNING:
Minister for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland, og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell, la i dag frem stortingsmeldingen "Læreren - rollen og utdanningen". 
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
NY UTDANNING: Minister for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland, og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell, la i dag frem stortingsmeldingen "Læreren - rollen og utdanningen". Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere studenter skal bli bedre rustet til å gjøre jobben i klasserommene, mener regjeringen.

Kunnskapsdepartementet la derfor fredag fram en stortingsmelding om lærerutdanning. Gjennom mer spesialisering og et nytt og utvidet pedagogikkfag, bedre veiledning og oppfølging skal lærerutdanningen gjøres mer attraktiv for studentene.

- Det er vårt mål at en ny og mer spesialisert utdanning vil øke interessen for og rekrutteringen til læreryrket, sa statsråd for forsknings- og høyere utdanning Tora Aasland (SV) da stortingsmeldingen ble presentert.

Engasjerte lærere

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) understreker betydningen av kunnskapsrike og engasjerte lærere.

- Alle som går tilbake til sin egen skoletid kan peke ut lærere som de husker som spesielt dyktige og motiverende. Jeg ønsker meg lærere som er faglig trygge og som klarer å tilpasse undervisningen til den enkelte elev og til de ulike trinn i skolen. Dette er det en ny og bedre lærerutdanning skal handle om, sier Solhjell.

I meldingen, som har tittelen «Læreren - rollen og utdanningen», legger regjeringen opp til en sterkere spesialisering, både når det gjelder fag og utdannelsestrinn. Dagens allmennlærerutdanning endres derfor til en ny grunnskolelærerutdanning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer