Coronaviruset

Regjeringen med nye reiseråd

- Dette er ikke slutten, det er i beste fall slutten på begynnelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jublende hytteturister inntok mandag fjellet, etter at det månedlange hytteforbudet ble opphevet. Under tirsdagens pressekonferanse understreket imidlertid helseminister Bent Høie (H) at det fremdeles er langt igjen til hverdagen er tilbake til normalen - også for hyttefolket og reisende.

- Vi skal sammen åpne samfunnet langsomt opp, mens vi beholder kontrollen. Dette er ikke slutten, det er i beste fall slutten på begynnelsen. Selv om vi åpner opp, vender vi ikke tilbake til der vi var, sa Høie og kom med nye reiseregler.

Ber folk begrense seg

Hytte-Norge ble snudd på hodet da pandemien stengte landet ned. Fra 19. mars ble det straffbart å overnatte på fritidseiendom i en annen kommune enn man var folkeregistrert i.

Forbudet skapte store diskusjoner under coronapandemien. Økonomisk ble påska også en stor nedtur for tettstedene som nærmest lever av hytteturistene. I Trysil ble det anslått et omsetningstap på 830 millioner kroner i mars og april.

Men selv om forbudet nå er opphevet, maner Høie fremdeles til å begrense reisingen.

- Hold avstand

- Det er lov å reise på hytta igjen, men vi må reise på mer forsiktige måter. Selv om hytteforbudet er opphevet, er det fremdeles et råd å begrense fritidsreiser. Det innebærer at vi må reise på måter som ikke bidrar til smittespredning, sier Høie og utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.