Regjeringen mener politistreiken er lovlig

Men under tvil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under tvil mener Fornyings- og administrasjons-departementet at politiets politiske streik er en lovlig aksjonsform.

- Vi har under en viss tvil kommet til at aksjonen ligger innenfor det formålet som er oppgitt. Dersom denne begrunnelsen er reell, er aksjonen lovlig, sier senior kommunikasjonsrådgiver Ragnvald Berggrav i departementet til Dagsavisen.no.


Storstreik

12.000 medlemmer i Politiets Fellesforbund gikk klokken 11 torsdag ut i politisk streik. Formålet med den halvannen times lange aksjonen er å markere misnøye med at regjeringen med tvang vil unnta politifolk fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om hviletid.

Tidligere i dag gikk jussprofessor Henning Jakhelln ut og var krystallklar på at streiken er ulovlig.

- En politisk streik kan ikke handle om de ansattes egne lønns- og arbeidsvilkår. Hviletidsbestemmelsene som det her handler om, er helt klart slike forhold, og de kan dermed ikke kalle det en politisk streik og aksjonere midt i en tariffperiode, sier Jakhelln til NRK

Han understreker at det skal være arbeidsfred i perioden mellom tarifforhandlingene.

- Lov å ytre seg

Lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannsessen, mener aksjonen er en fullt lovlig aksjonsform.

- Det er lov å ytre seg i et demokrati. Det er lov å drive med politisk streik, og denne streiken vil merkes, sier en sint Johannessen til NTB.(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer