Regjeringen møter avtagende velvilje hos Frp

FrPs velvilje for regjeringen er dalende. Etter at sentrumsregjeringen la frem et nytt budsjettforslag i dag, toner partiet kraftig ned sitt ønske om å bevare Bondevik-regjeringen.- Vår velvilje overfor regjeringen er sterkt avtagende. Det sier Fremskrittspartiets finanspolitiske talskvinne, Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag orienterte hun partileder Carl I. Hagen om sentrumspartienes nye budsjettforslag. Konsekvensen av forslaget er at Frp nå toner kraftig ned sitt ønske om å bevare sentrumsregjeringen.

Det er ventet at statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) vil gripe direkte inn i budsjettprosessen etter at han i kveld vender tilbake fra Madrid. Jensen har ikke tro på at statsministeren kan bidra med forslag som kan løse budsjettfloken.

- Hvilke ess skulle han sitte med i ermet nå? Regjeringen har hatt et hav av tid til å å delta i budsjettprosessen og har også gjort det. Hovedproblemet for dem gjenstår - de evner ikke å kutte i statlige utgifter, sier Jensen.

Svekker og øker

Det nye forslaget fra sentrum innebærer blant annet en svekkelse av budsjettbalansen med 1,2 milliarder kroner og kutt i den såkalte ymse-posten med 500 millioner. Fremdeles skal skatter og avgifter øke med 2,5 milliarder.

- Vi kunne i større grad ha akseptert at regjeringspartiene vil «skli på ramma» dersom de hadde fjernet hele skatte- og avgiftsøkningen. Når økningen står, kan ikke vi akseptere forslaget, sier Jensen.

Frp er det partiet på Stortinget som i minst grad mener det er behov for innstramninger for å kjøle ned økonomien. Men skatte- og avgiftsøkninger vil partiet ikke godta.

- Det er ingen grunn til at Frp skal støtte det opplegget sentrumspartiene la fram i dag. De ber oss svelge en forverring på alle våre kjerneområder i forhold til det tilbudet som lå på bordet da forhandlingene mellom oss brøt sammen. Det er for drøyt, sier Siv Jensen.

(NTB)