Fortsatt strid om langtidsplanen for Forsvaret:

- Regjeringen nekter å frede Heimevernet

Sentrumspartiene vil ha garantier før Hæren og Heimevernet utredes. 

Nord-Hålogaland  20140318.
Heimevernet avsluttet tirsdag sin deltakelse i øvelse "Cold Response". Soldater fra 16 land har deltatt i øvelsen, bildet viser innsatsstyrkesoldat Bernt-Ivar Kristiansen som forsvarer en veiakse med et maskingevær av typen MG-3.
Foto: Mattis Wennemo/Forsvaret / NTB scanpix
Nord-Hålogaland 20140318. Heimevernet avsluttet tirsdag sin deltakelse i øvelse "Cold Response". Soldater fra 16 land har deltatt i øvelsen, bildet viser innsatsstyrkesoldat Bernt-Ivar Kristiansen som forsvarer en veiakse med et maskingevær av typen MG-3. Foto: Mattis Wennemo/Forsvaret / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Striden om den nye langtidsplanen for Forsvaret fortsetter på overtid på Stortinget i dag.

Etter at forhandlingene brøt sammen før helgen, ble det oppvaskmøte mellom regjeringen og støttepartiene på Statsministerens kontor (SMK). Et nytt forhandlingsmøte fredag førte heller ikke frem. Det var planlagt et nytt møte i morges.

Møtet som pågår mellom regjeringspartiene Høyre og Frp, og støttepartiene Venstre og KrF, er kritiske for å få til en bred enighet om langtidsplanen. Men det griper også direkte inn i forhandlingene om neste års budsjett.

Etter det Dagbladet kjenner til, krever Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide garantier som regjeringen ikke er villig til å gi.

En av disse skal være en garanti for at Heimevernet skal bestå som egen våpengren.

Enige med Ap

Etter det Dagbladet erfarer er det for lengst oppnådd enighet mellom regjeringen og Arbeiderpartiet om hovedpunktene i langtidsplanen.

Det bekreftet også partileder Jonas Gahr Støre i morges.

- Ap og regjeringspartiene har kommet langt, og jeg tror vi ser enighet om hovedtrekkene i langtidsplanen. Vi har tatt ansvar for det, for det trenger landet. Vi kan ikke ha vingling rundt langtidsplanen for Forsvaret, sier Støre til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer