<strong>- VELFERDEN I FARE:</strong>  Per Sandberg mener den rødgrønne regjeringen er på vei til å ødelegge den norske velferdsstaten.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
- VELFERDEN I FARE: Per Sandberg mener den rødgrønne regjeringen er på vei til å ødelegge den norske velferdsstaten. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

- Regjeringen ødelegger velferdstaten

Per Sandberg mener den norske velferdsstaten er i fare. Og han legger hele skylda på den rød-grønne regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jens Stoltenberg og de rødgrønne ministerne reiser land og strand rundt og skremmer med Fremskrittspartiet. Virkeligheten er at denne regjeringen gjennom de åtte åra de har sittet ved makten er på god vei til å ødelegge den norske velferdsstaten, sier Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet til Dagbladet.

Sandberg viser til tallene fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) hvor det kommer fram at dagens rødgrønne regjering har brukt 70 milliarder kroner på innvandring de siste sju åra.

- Velferden i fare
Etter Sandbergs oppfatning betyr milliardbruken at den norske velferdsstaten er i fare.

- Vi som har advart mot innvandringen har blitt stemplet som fremmedfiendlige, og anklaget for å ha en annen agenda, sier Sandberg.

Tallene fra SSB viser at offentlige utgifter har overskredet skatteinntektene fra arbeidsinnvandring med 71 milliarder kroner under den sittende regjeringen. Dette tilsvarer en «skatt» på 28.000 kroner per yrkesaktiv i Norge, skriver Finansavisen.

- Ikke lønnsomt
- Innvandring er ikke lønnsomt. Vi har tre muligheter. Vi kan velge å stopp innvandringen til Norge, eventuelt reduserer velferden i Norge. Det tredje alternativet er at vi øremerker velferden, slik at bare nordmenn og de som er sysselsatt og bor i Norge kan nyte godt av våre velferdsordninger, sier Per Sandberg.

Nestlederen i Fremskrittspartiet mener også at norske arbeidsgivere må ta et større ansvar, når de ansetter innvandrere.

- Flere hundre tusen mennesker er utestengt fra arbeidslivet i Norge. Vi må få dem inn, slik at de er med og bidrar til velferden. Offentlig sektor har vokst enormt under regimet til Stoltenberg.

- Vi kan og må frigjøre statlig og kommunale årsverk, slik at de kan bidra til annen sysselsetting, sier nestlederen i Fremskrittspartiet.

- River grunnmuren
Sandberg mener «den norske modellen» til Jens Stoltenberg er under et betydelig press.

- Statsministeren og regjeringens ministre reiser rundt og sprer skremselspropaganda om Fremskrittspartiet.

- De burde se selv i speilet, og se hva denne regjeringen har gjort for velferden de siste åtte åra. Faktum er at politikken Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV utfører river grunnmuren under den norske velferdsstaten, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Kommentarfeltet er stengt, på grunn av usaklige og støtende kommentarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer