- Regjeringen ønsker nå flere slike storaksjoner

- Det skal lønne seg å drive lovlig, sier leder for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Arve Kambe (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 150 tjenestemenn gjennomførte i dag en koordinert razzia på hele Østlandet mot dagligvarekjeden Lime. Flere butikkledere og forretningsmenn siktet for menneskehandel, svarte millioninntekter og store bedragerier.

- Det skal lønne seg å drive lovlig, og bli verre å drive ulovlig, sier lederen for Stortingets arbeids og sosialkomité, Arve Kambe, til Dagbladet.

Ønsker flere aksjoner Høyre-politikeren understreker at ingen er skyldig i noe som helst før de eventuelt har fått en rettskraftig dom.

- Men på generelt grunnlag ønsker regjeringen flere slike koordinerte aksjoner hvor flere deler av statsapparat samarbeider om flere storaksjoner, sier Kambe. Han mener dagens storaksjon er et godt tegn.

- Aksjonen i dag tyder på at politiet har gode verktøy for å drive etterforskning, sier Kambe.

Butikk-razziaer Flere enn ti personer tilknyttet dagligvarekjeden Lime Minipris er pågrepet etter at Romerike politidistrikt klokka 08 i dag iverksatte en hemmelig, samordnet aksjon med støtte fra alle politidistrikt på Østlandet, Kripos, Tollvesenet og skatteetaten.

Mens de fleste pågripelsene skjedde i koordinerte tilslag mot nærmere 15 boligadresser i 08-tida, pågår det i formiddag ransaking også i flere titalls butikk- og kontorlokaler.

Planlagt i flere måneder Etter det Dagbladet erfarer, er flere av de pågrepne siktet for menneskehandel, etter at utenlandske statsborgere skal ha blitt utsatt for tvangsarbeid. Samtidig knyttes en rekke av de siktede til store skatteunndragelser gjennom flere år og ulike typer bedragerier i millionklassen.

Mens noen av de siktede er direkte involvert i butikkledelsen, regnes andre som potensielle bakmenn som bevisst har gjort seg mindre synlige i selskapspapirene.

- SKAL LØNNE SEG Å DRIVE LOVLIG: - Det skal lønne seg å drive lovlig, og bli verre å drive ulovlig, sier lederen for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Arve Kambe, til Dagbladet. Foto: JON OLAV NESVOLD/NTB SCANPIX
- SKAL LØNNE SEG Å DRIVE LOVLIG: - Det skal lønne seg å drive lovlig, og bli verre å drive ulovlig, sier lederen for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Arve Kambe, til Dagbladet. Foto: JON OLAV NESVOLD/NTB SCANPIX Vis mer