Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen ønsker skipsreder velkommen hjem

Kristian Siem flagger hjem.

HJEM IGJEN: Kristian Siem da det stormet rundt Kværner for åtte år siden. 
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
HJEM IGJEN: Kristian Siem da det stormet rundt Kværner for åtte år siden. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipsreder Kristian Siem har bestemt seg for å flytte offshoreflåten hjem til Norge. Regjeringen ønsker ham velkommen.

Skipsreder Kristian Siem henter 25 skip hjem til norske Siem Offshore Rederi i Kristiansand og den nye rederiskattordningen. Skipene eies i dag av selskaper rundt om i verden, skriver Aftenposten.

- Vi kan ikke forstå at regjeringen har etablert dette nye regimet for så å endre på det igjen. Så den sjansen tar vi. Og når vi velger å gjøre det, kan vi flytte hele vår driftsorganisasjon og drive flåten fra Norge, sier Siem, som ønsker å komme nærmere det norske maritime miljøet.

- Gledelig beslutning

Flyttingen er en seier for finansminister Kristin Halvorsen (SV) og regjeringens nye ordning, selv om Siem ifølge avisen måtte tvile seg fram til å tro på den.

Den øvrige rederstanden ligger i rettsstrid med staten etter avviklingen av den gamle rederibeskatningen, som utløste en skattesmell for næringen.

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad mener Siems beslutning viser at regjeringen har lykkes med å skape gode rammebetingelser for maritime bedrifter i Norge.

- Dette er en svært gledelig beslutning. Siem Offshore vil på denne måten bidra til å styrke verdiskapingen og sysselsettingen i det norske maritime miljøet. Beslutningen vil også ha positive effekter for det øvrige norske maritime næringslivet, sier Brustad en pressemelding.

Brustad håper flere vil følge etter.

Vurderer å flytte mer

Selskapet Siem Offshore Rederi er fortsatt eid av det utenlandske selskapet Siem Offshore Inc. Men Siem utelukker ikke at det kan bli aktuelt også å flytte dette selskapet hjem.

- Det er under vurdering og kan bli et neste steg. Jeg ser ikke bort fra at det kan føre til at vi flytter selskapet hjem til Norge, sier Siem.

Skipsrederen, som har bodd i Sveits i mer enn tre år, går dermed motsatt vei av Stein Erik Hagen. Hagen varslet forrige uke at barna og 90 prosent av formuen i familieselskapet Canica flytter til Zürich. Selv blir Hagen i Norge inntil videre, til tross for at han er svært kritisk den norske formuesskatten.

Selv om Siem flagger hjem, er heller ikke han fornøyd med norske skatter. Til Aftenposten sier han at formuesskatt på driftsmidler i næringslivet er en straff, og at den bør fjernes.


(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media