- Regjeringen opptrer arrogant

Høyre og Frp vil ha mer penger til bedriftene for å sikre arbeidsplasser.

- GLEMMER BEDRIFTENE: Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner mener regjeringen opptrer arrogant overfor bedriftene i Norge, som sloss for å redde arbeidsplasser. - Det er opp mot en millioner mennesker som jobber i små og mellomstore bedrifter. Disse har regjeringen ignorert, sier Sanner. Her sammen med partileder Erna Solberg på partiets landsmøte. Foto:  Morten Holm/Scanpix
- GLEMMER BEDRIFTENE: Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner mener regjeringen opptrer arrogant overfor bedriftene i Norge, som sloss for å redde arbeidsplasser. - Det er opp mot en millioner mennesker som jobber i små og mellomstore bedrifter. Disse har regjeringen ignorert, sier Sanner. Her sammen med partileder Erna Solberg på partiets landsmøte. Foto: Morten Holm/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Høyre mener at regjeringen ikke kommer med noen nye tiltak for å møte den økende arbeidsledigheten i Revidert Nasjonalbudsjett, som de la fram i formiddag.

Regjeringen kommer ikke med noen nye tiltak for å møte den økende arbeidsledigheten. Det blir 5.000 nye ledige hver måned, og 50.000 bedrifter står i fare for å gå konkurs, slår Høyre fast i en pressemelding angående det reviderte statsbudsjettet.
— Regjeringen opptrer arrogant overfor alle som slåss for å redde arbeidsplasser. Det er opp mot én million mennesker som jobber i små og mellomstore bedrifter. Disse har regjeringen ignorert, sier Jan Tore Sanner, første nestleder og finanspolitisk talsmann for Høyre.
Partiet mener også at budsjettet viser at det ikke satses reelt på høyere utdanning.

- Ferdig med finanskrisen
Fremskrittspartiet mener regjeringen forspiller sin sjanse til å ta nye grep for å gi optimisme i finanskrisen. Finanspolitisk talemann Ulf Leirstein kaller forslaget til revidert nasjonalbudsjett innholdsløst.
— De grepene som gjøres er hovedsakelig tekniske justeringer som ikke har noen betydning for landets fremtid. Slik jeg leser regjeringens forslag, er det umulig å konkludere med noe annet enn at Kristin Halvorsen ser seg ferdig med finanskrisen, sier Leirstein.
Han mener regjeringen har resignert.
— Nå har de brukt de oljepengene de kan, men de kommer altså ikke med nye tiltak. Regjeringen bruker ikke mulighetene som finanskrisen gir oss til å satse på fremtiden. Verken i form av å legge mer til rette for vekst i små og mellomstore bedrifter eller skattelette til folk flest, sier han.

- Grått og innholdsløst
Like grått og innholdsløst som regjeringen, lyder kommentaren fra Venstres leder Lars Sponheim til forslaget til revidert nasjonalbudsjett.
— Det er vanskelig å få øye på noen spesiell kurs i regjeringen har lagt fram, sier han.
Sponheim gir imidlertid regjeringen forbeholden ros for ikke å falle for fristelsen til å bruke ytterligere oljemilliarder.
— Det er ikke de samlede rammene som er problemet, men regjeringens prioritering innenfor disse, sier han.
Venstres leder etterlyser en kurs som satser mer på forskning og utdanning, på stimulanser til mer klima- og miljøvennlig atferd og på tiltak som er målrettet mot den delen av norsk industri som sliter mest.

REVIDERT BUDSJETT: Finansminister Kristin Halvorsen la i formiddag frem nye tall for regjeringens politikk i 2009. Foto: Scanpix
REVIDERT BUDSJETT: Finansminister Kristin Halvorsen la i formiddag frem nye tall for regjeringens politikk i 2009. Foto: Scanpix Vis mer
- HAR RESIGNERT: Ulf Leirstein (Frp) mener regjeringen burde kommet med nye tiltak mot finanskrisen. Foto: Scanpix
- HAR RESIGNERT: Ulf Leirstein (Frp) mener regjeringen burde kommet med nye tiltak mot finanskrisen. Foto: Scanpix Vis mer