- Regjeringen opptrer arrogant

Høyre og Frp vil ha mer penger til bedriftene for å sikre arbeidsplasser.

- GLEMMER BEDRIFTENE: Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner mener regjeringen opptrer arrogant overfor bedriftene i Norge, som sloss for å redde arbeidsplasser. - Det er opp mot en millioner mennesker som jobber i små og mellomstore bedrifter. Disse har regjeringen ignorert, sier Sanner. Her sammen med partileder Erna Solberg på partiets landsmøte. Foto:  Morten Holm/Scanpix
- GLEMMER BEDRIFTENE: Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner mener regjeringen opptrer arrogant overfor bedriftene i Norge, som sloss for å redde arbeidsplasser. - Det er opp mot en millioner mennesker som jobber i små og mellomstore bedrifter. Disse har regjeringen ignorert, sier Sanner. Her sammen med partileder Erna Solberg på partiets landsmøte. Foto: Morten Holm/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Høyre mener at regjeringen ikke kommer med noen nye tiltak for å møte den økende arbeidsledigheten i Revidert Nasjonalbudsjett, som de la fram i formiddag.

Regjeringen kommer ikke med noen nye tiltak for å møte den økende arbeidsledigheten. Det blir 5.000 nye ledige hver måned, og 50.000 bedrifter står i fare for å gå konkurs, slår Høyre fast i en pressemelding angående det reviderte statsbudsjettet. — Regjeringen opptrer arrogant overfor alle som slåss for å redde arbeidsplasser. Det er opp mot én million mennesker som jobber i små og mellomstore bedrifter. Disse har regjeringen ignorert, sier Jan Tore Sanner, første nestleder og finanspolitisk talsmann for Høyre. Partiet mener også at budsjettet viser at det ikke satses reelt på høyere utdanning.

- Ferdig med finanskrisenFremskrittspartiet mener regjeringen forspiller sin sjanse til å ta nye grep for å gi optimisme i finanskrisen. Finanspolitisk talemann Ulf Leirstein kaller forslaget til revidert nasjonalbudsjett innholdsløst. — De grepene som gjøres er hovedsakelig tekniske justeringer som ikke har noen betydning for landets fremtid. Slik jeg leser regjeringens forslag, er det umulig å konkludere med noe annet enn at Kristin Halvorsen ser seg ferdig med finanskrisen, sier Leirstein. Han mener regjeringen har resignert. — Nå har de brukt de oljepengene de kan, men de kommer altså ikke med nye tiltak. Regjeringen bruker ikke mulighetene som finanskrisen gir oss til å satse på fremtiden. Verken i form av å legge mer til rette for vekst i små og mellomstore bedrifter eller skattelette til folk flest, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer