Regjeringen sa ja til Goliat

- Et nederlag for oss og miljøet, sier Ingeborg Gjærum i Natur og ungdom.

DEMONSTRERTE: Alliansen Stopp Goliat mener oljeboring i Goliat-feltet er et nederlag for miljøet. Her Ingeborg Gjærum i Natur og ungdom. Foto: Morten Holm/ SCANPIX.
DEMONSTRERTE: Alliansen Stopp Goliat mener oljeboring i Goliat-feltet er et nederlag for miljøet. Her Ingeborg Gjærum i Natur og ungdom. Foto: Morten Holm/ SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Regjeringen ga i dag grønt lys for utbygging av Goliat-feltet i Barentshavet, uten ilandføring av oljen og med bare delvis kraftforsyning fra land.

Saken ble behandlet i statsråd i formiddag. Dermed er slaget om Goliat trolig tapt for miljøbevegelsen.

- Et kjempenederlag- Dette er et kjempenederlag for oss og miljøet, sier leder Ingeborg Gjærum i Natur og ungdom.

- Dette har vært vår viktigste kampsak. Regjeringen sier ja til olje i de mest sårbare områdene våre, sier Gjærum, som mener oljestatsråd Terje Riis-Johansen bør «skamme seg».

Alliansen «Stopp Goliat» protesterte i dag med en brennende klode utenfor slottet.

Ungdomspartiene og miljøorganisasjonene i alliansen mener feltet ligger altfor nært kysten, bare 48 kilometer unna, og frykter konsekvensene av eventuelle oljeutslipp i tillegg til økte klimagassutslipp.

Olje- og energidepartementet (OED) har stilt krav til operatøren, det italienske oljeselskapet Eni, om å bidra til å styrke oljevernberedskapen i berørte kommuner som Måsøy, Hasvik og Nordkapp. Målet på sikt er at feltet skal forsynes med kraft fra land, men fra produksjonsstart vil det også bli benyttet gassturbin, skriver OED i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer