- UKLARE: Jonas Gahr Støre mener regjeringen sender uklare signaler om asylbarna. Erna Solberg mener Arbeiderpartiet vingler. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
- UKLARE: Jonas Gahr Støre mener regjeringen sender uklare signaler om asylbarna. Erna Solberg mener Arbeiderpartiet vingler. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

- Regjeringen sender uklare signaler om asylpolitikken

Mener Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringens asylbarn-avtale sender uklare signaler siden den på samme tid myker opp og strammer inn, mener Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiet støtter hovedinnholdet i avtalen som regjeringen og støttepartiene kom fram til onsdag. Men det er uheldig at regjeringen sender signaler i to ulike retninger, mener Støre.

- Måten vi kommuniserer på om asylpolitikken, legges merke til i verden. Jeg husker selv da jeg var utenriksminister at når det var uklarhet, så fikk det betydning for hvordan folk så på det å reise til Norge, sa Støre i NRKs Dagsnytt 18 torsdag.

Selv om han mener regjeringen opptrer uklart, gir han uttrykk for at Arbeiderpartiet er enige i mye, både av oppmykingen og innstrammingen. At asylbarn som ble sendt ut av landet i fjor høst, får prøve sakene sine på ny, støtter han.

- Jeg mener at det var det riktig å rydde opp i. De hadde jo lagt til grunn at det skulle føres en annen politikk enn det som ble ført, sa Støre.

Statsminister Erna Solberg (H) påpekte at Arbeiderpartiet vingler når partiet før påske mente at det ikke ville være riktig å hente de utsendte asylbarna tilbake, mens de nå er fornøyde med det.

- Det viser at Arbeiderpartiet ikke har noen politikk på dette området som er selvstendig annet enn å følge med på det de opplever som svingninger og debattene i Norge, sa hun.

Støre sa at Arbeiderpartiet kan nikke til en del av innstramningene som kom på plass i avtalen, men tar noe forbehold.

- Jeg merker meg at det fra flere faghold stilles spørsmål om hva omfanget av dette er, sa han.

(NTB)