SIER JA: Næringsminister Monica Mæland (H) mener et sjødeponi for gruveavfall i Førdefjorden vil gi viktig verdiskaping.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SIER JA: Næringsminister Monica Mæland (H) mener et sjødeponi for gruveavfall i Førdefjorden vil gi viktig verdiskaping. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Regjeringen sier ja til omstridt sjødeponi

- Norge trenger flere bein å stå på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klima- og miljødepartementet har gitt utslippstillatelse til sjødeponi for gruveavfall i Førdefjorden i Sogn og Fjordane.

Utslippstillatelsen kommer til tross for at Miljødirektoratet har advart mot sjødeponiet. Både miljøbevegelsen og miljøpartier på Stortinget - deriblant regjeringens støtteparti Venstre - har bedt regjeringen si nei til planene.

Næringsminister Monica Mæland (H) mener på sin side at gruveprosjektet i Engebøfjellet i Naustdal og Askvoll vil bidra til viktig verdiskapning i lokalsamfunnene. Gruva kan gi jobb til 500 på landsbasis.

- Norge trenger flere bein å stå på. Engebøprosjektet skal hente ut verdifulle mineraler, som brukes i alt fra tannkrem til maling og som metall i fly og sportsutstyr, sier Mæland. (NTB)