- Regjeringen sier nei til Dalai Lama

Ifølge NRK.

MØTER HAM IKKE: Regjeringen har etter mye om og men bestemt seg for å ikke møte Dalai Lama når han kommer til Norge 7. mai. Foto: AFP PHOTO/LOBSANG WANGYAL
MØTER HAM IKKE: Regjeringen har etter mye om og men bestemt seg for å ikke møte Dalai Lama når han kommer til Norge 7. mai. Foto: AFP PHOTO/LOBSANG WANGYAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen har bestemt seg for ikke å møte Dalai Lama når han kommer til Norge 7. mai, etter det NRK erfarer.

Kina har flere ganger advart norske myndigheter mot å ta imot den tidligere fredsprisvinneren når han kommer til Oslo.

Ungdomspartiene til Høyre og Frp kritiserer sin egen regjering, og mener avgjørelsen er et alvorlig feilgrep, ifølge NRK.

Dagbladet har tidlig skrevet at opposisjonslederne Trine Skei Grande (V), Knut Arild Hareide (KrF) og Audun Lysbakken mener at noen fra regjeringen bør møte lederen under hans norgesbesøk.

Flere, deriblant stortingspresident Olemic Thommessen og utenriksminister Børge Brende (H), har imidlertid vært imot et slikt møte, for å forbedre Norges forhold til Kina.

- Jeg synes ikke dette er en god grunn, og tror et Kina mer respekterer et land som står opp for noe enn den strategien de har valgt, men han (Brende, journ.anm) sa i hvert fall hvorfor, sa Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

- Det er jo noe med - hva neste gang? Skal vi alltid legge oss flate nå? Er det Kina som skal bestemme hva Norge skal mene? Det synes jeg er flaut og jeg tenker at det at Stortinget i hvert fall står opp og er et eget vertskap, det er det minste vi kan gjøre, sa den avgåtte Senterparti-leder Liv Signe Navarsete til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer