Regjeringen sier nei til heroin i behandling

Dette framgår av en stortingsmelding om ruspolitikk som ble lagt fram fredag.

HEROINBEHANDLING:  På studietur i Sveits i mars, fikk helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen fordype seg i erfaringer som er gjort med heroinassistert behandling. Det fikk ministeren til å åpne for at det samme kunne prøves ut i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl
HEROINBEHANDLING: På studietur i Sveits i mars, fikk helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen fordype seg i erfaringer som er gjort med heroinassistert behandling. Det fikk ministeren til å åpne for at det samme kunne prøves ut i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Kunnskapsgrunnlaget er for svakt, og vi vil derfor ikke innføre en slik prøveordning nå. Men vi følger utviklingen internasjonalt nøye, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Fem av ni medlemmer i Stoltenberg-utvalget foreslo en tidsbegrenset forsøksprosjekt med blant annet bruk av heroin i såkalt legemiddelassistert behandling.

Men dette vakte til dels sterkt reaksjoner under høringsrunden, og flertallet av høringsinstansene gikk imot. Regjeringen retter seg etter det signalet.

Selv har helseministeren langt på vei snudd i spørsmålet. På samme måte som tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen ble positiv til herionassistert behandling etter en studietur til Sveits, åpnet Strøm-Erichsen for det samme etter et besøk i Zürich i mars i år.

Strøm-Erichsen sier ellers det er første gang det legges fram en helhetlig stortingsmelding som omfatter alkohol, narkotika og doping.

Regjeringen har identifisert fem satsingsområder: Forebygging, innsats mot passiv drikking, hjelp til tungt avhengige for å få ned overdosedødsfall, samhandling mellom ulike tjenester og økt kompetanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer