<strong>POSITIV:</strong> Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener Hammerfest er et godt eksempel hvor en har lykkes med integrering av somaliere.
Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX
POSITIV: Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener Hammerfest er et godt eksempel hvor en har lykkes med integrering av somaliere. Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Regjeringen skal se på integrering av somaliere

Den gruppen som ifølge statistikk klarer seg dårligst i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen har satt i gang et arbeid rettet mot integrering av somaliere, som er den gruppen som ifølge statistikk klarer seg dårligst i Norge.

Somaliere har høy arbeidsledighet og lav inntekt, ifølge levekårsundersøkelser. Regjeringen skal nå finne ut hvorfor det er slik, skriver Dagsavisen.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet hadde nylig sitt andre møte med en ekspertgruppe bestående av et titall somaliere og flere forskere. På møtet deltok også en delegasjon fra Hammerfest. 80 prosent av somalierne i Hammerfest har arbeid og integreringen går silkeglatt der.

- I Hammerfest har de ett felles kontor der alt foregår. Man trenger ikke fly fra sted til sted for å orientere seg, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Den viktigste årsaken til suksessen i nord er at man er tydelig på hvilke forpliktelser og ansvar man har overfor samfunnet, og at kravene gjelder både kvinner og menn, ifølge ekspertgruppen.

En tverrdepartemental arbeidsgruppe skal bruke innspillene fra møtene og legge fram forslag til tiltak for den politiske ledelsen i slutten av måneden.

- Jeg ser på dette som veldig positivt og konstruktivt. Alle må gi og stille opp for at vi skal få dette til, sier Rieber-Mohn.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer