Regjeringen skjerper tiltak mot sosial dumping

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) lover en tredje handlingsplan.

VARSLER HANDLING MOT SOSIAL DUMPING: - Vi skal ha en mer effektiv allmenngjøringsordning, mer slagkraftige tilsyn og økte strafferammer for brudd på arbeidsmiljøloven og loven om allmenngjøring, sa Jens Stoltenberg til LO-kongressen søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VARSLER HANDLING MOT SOSIAL DUMPING: - Vi skal ha en mer effektiv allmenngjøringsordning, mer slagkraftige tilsyn og økte strafferammer for brudd på arbeidsmiljøloven og loven om allmenngjøring, sa Jens Stoltenberg til LO-kongressen søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoltenberg røpet hovedinnholdet i den tredje tiltakspakken mot sosial dumping da han talte for LO-kongressen søndag.

Selve pakken blir kjent tirsdag når regjeringen legger fram sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Men statsministeren foregrep noe av innholdet.

- Vi skal ha en mer effektiv allmenngjøringsordning, mer slagkraftige tilsyn og økte strafferammer for brudd på arbeidsmiljøloven og loven om allmenngjøring, sa Stoltenberg.

Han varslet samtidig skjerpet innsats for å trygge arbeidsvilkårene i luftfarten.

- Vi kan ikke akseptere lønns- og arbeidsvilkår som bryter med norske regler. Blant annet ser vi på om det er mulig å stille krav til norske lønns- og arbeidsvilkår ved framtidige kjøp av flyruter, sa han.

En tredje handlingsplan mot sosial dumping, er et av de sterkeste ønskene til LO-nestleder Gerd Kristiansen, som mandag kan bli ny LO-leder.

I et intervju med Dagbladet tidligere denne uka, sa hun at arbeidet mot sosial dumping må være en topprioritet dersom de rødgrønne fortsetter i regjeringskontorene.

- De må få på plass en tredje handlingsplan mot sosial dumping — det er prioritet nummer én, sa Kristiansen.

Statsministeren la til at oppmerksomheten også vil rettes mot utelivsbransjen, veitransport og renhold.

(NTB/Dagbladet)