Regjeringen skulle styrke asylbarnas rettigheter, får slakt fra Redd Barna, Barneombudet og Unicef Norge

- Bankes dette forslaget gjennom, vil mange barn lide under det

FÅR FLENGEDNE KRITIKK:Justisminister Anders Anundsens (Frp) asylbarnforslag får massiv kritikk i høringsrunden. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FÅR FLENGEDNE KRITIKK:Justisminister Anders Anundsens (Frp) asylbarnforslag får massiv kritikk i høringsrunden. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både Redd Barna og Unicef Norge mener regjeringens asylbarnforslag er en fullstendig skivebom.

I sine respektive høringsuttalelser til forskriftsendringen justisminister Anders Anundsen (Frp) sendte på høring i sommer, skrive begge organisasjonene at de frykter at forslaget vil svekke barns rettigheter - nøyaktig det motsatte av hva forslaget er ment å oppnå.

- I utgangspunktet var i veldig positive til dette initiativet. Men forslaget som foreligger, er ikke til barns beste. Tvert imot vil det kunne frata barn viktige rettsgarantier, sier Thale Skybak i Redd Barna til Dagbladet.

- Svekker barns rettigheterRedd Barna mener «forslaget slik det foreligger dessverre ikke bidrar til en større vektlegging av hensynet til barnets beste, og vi stiller oss kritiske og svært undrende til at forslaget inneholder avgrensninger og forutsetninger som i verste fall svekker hensynet til barnets beste. Det er på sin plass å påpeke at dette er stikk i strid med forslagets intensjon».

Les også: Barneombudet: - Gambler med barns rettssikkerhet

Unicef Norge mener «det framlagte forslaget som helhet ikke vil bidra til den overordnede politiske målsettingen om å sikre en sterke vektlegging av barns situasjon. Slik Unicef Norge vurderer forslaget som helhet, vil det kunne bidra til å svekke barns rettigheter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer