Regjeringen snur i barnehagestriden

Vil tillate utbytte og eiendomsoverdragelser fra private barnehager.

Nestleder i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget Gunn Karin Gjul, her fotografert i 2009 med sønnen Vemund. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
Nestleder i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget Gunn Karin Gjul, her fotografert i 2009 med sønnen Vemund. Foto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Regjeringen vil trolig endre det omstridte barnehageforslaget om utbytte og eiendomsoverdragelser fra private barnehager.

Ifølge VG vil de private barnehagene vinne fram med viktige deler av sin kritikk mot regjeringens forslag.

Aps familiepolitiske talskvinne, Gunn Karin Gjul, sier det endelige forslaget om de private barnehagene trolig ikke vil se ut som det gjorde i det opprinnelige høringsnotatet.

- Vi er åpne for å se på andre måter å gjøre regelen bedre og mer presis på, sier hun til VG.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen la før sommeren fram et forslag som innebar at kommunene, når barnehagedriften opphører, skal kunne kreve tilbake verdier som er bygget opp i barnehagen. Dette punktet blir trolig endret, ifølge Gjul.

SVs familiepolitiske talskvinne, Gina Barstad, sier regjeringen kommer til å innføre en form for kontroll av utbytte, men at dette nødvendigvis ikke kommer til å bli ordrett likt forslaget i høringsnotatet.

- Forslaget kan forbedres, ja. Vi ønsker at det ikke skal være mulig å sylte ned verdier i eiendom og så ta det ut etterpå. Men vi skal nå se på jussen i dette, sier hun.

Tidligere Ap-statsråd, nå konsulent i First House, Bjarne Håkon Hanssen solgte før sommeren sine lobbyråd til barnehagekjeden Espira, som ønsket seg et mildere regelverk enn det regjeringen foreslo i høringsnotatet.

(NTB)