Regjeringen snur

- Etter å ha sett på dette på nytt, mener jeg at ordningen med skattefri dekning av flybilletter for pendlere bør være slik den var før årsskiftet, melder finansminister Siv Jensen.

ENDRES IKKE: Finansminister Siv Jensen (Frp) opplyser at beløpsgrensen vil bli opprettholdt for reisefradrag ved reiser som pendleren betaler for selv, både innenfor og utenfor EØS.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ENDRES IKKE: Finansminister Siv Jensen (Frp) opplyser at beløpsgrensen vil bli opprettholdt for reisefradrag ved reiser som pendleren betaler for selv, både innenfor og utenfor EØS. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finansdepartementet opplyser at skattefritaket for pendlerreiser med fly innenfor EØS vil bli foreslått videreført. Endringen skal ha tilbakevirkende kraft, og får virkning fra og med 2019.

Det betyr at arbeidsgivere ikke trenger å foreta trekk ved dekning av flybilletter for ukependlere innenfor EØS. Skattytere er blitt trukket for mye i skatt, vil få tilbakebetalt dette i skatteoppgjøret eller kan be om korrigering av skattetrekket, heter det.

- Etter å ha sett på dette på nytt, mener jeg at ordningen med skattefri dekning av flybilletter for pendlere bør være slik den var før årsskiftet. I statsbudsjettet for 2020 vil vi derfor foreslå skattefritak for pendlerreiser med fly innenfor EØS, når arbeidsgiveren dekker flybilletten, skriver finansminister Siv Jensen i en pressemelding, som nettopp ble publisert på Finansdepartementets hjemmeside.

I meldingen heter det at beløpsgrensen vil bli opprettholdt for reisefradrag ved reiser som pendleren betaler for selv, både innenfor og utenfor EØS.

- Med det ivaretar vi det som var formålet med endringen i utgangspunktet, nemlig likebehandling av fradrag og forenkling av regelverket, skriver Siv Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer