DYSTRE TIDER: Regjeringen må inn med med mange hundre millioner også i Sas, bare en uke etter etter møtet mellom regjeringen, norske bedrifter og organisasjonene for finansnæringen om kapitaltilgangen til næringslivet. Arkivfoto: SCANPIX
DYSTRE TIDER: Regjeringen må inn med med mange hundre millioner også i Sas, bare en uke etter etter møtet mellom regjeringen, norske bedrifter og organisasjonene for finansnæringen om kapitaltilgangen til næringslivet. Arkivfoto: SCANPIXVis mer

Regjeringen spytter inn 800 millioner kroner

Vil sikre at SAS-rutenettet i Norge består.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen bidrar med 800 millioner kroner til SAS, for å sikre at rutenettet i Norge består og at så mange arbeidsplasser som mulig sikres.


- Vi har sagt ja til styret i SAS om å delta i en egenkapitalforhøyelse. Dette gjør vi fordi det vil opprettholde grunnlaget for levedyktige arbeidsplasser i Norge, og et godt rutenett i Norge og Skandinavia. På den måten kan vi være med på å sikre SAS som et fortsatt skandinavisk flyselskap for fremtiden, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) til NTB.


Staten har en eierandel på 14,3 prosent i SAS, og vil bidra med 800 millioner kroner. SAS-styret har på samme måte bedt den svenske og den danske staten, samt Wallenberg-stiftelsen, om å spytte inn mer kapital tilsvarende deres eierandeler.


Til sammen har SAS bedt sine eiere om å delta i en rettet emisjon på 5 milliarder norske kroner.


Selskapet varsler samtidig at 3.000 ansatte vil bli overtallige i konsernet, og at 5.600 ansatte vil bli outsourcet. Brustad sier hun ikke vet hvor mange av disse jobbene som vil forsvinne i Norge.


- Det er umulig for meg å svare på. Men også SAS må tilpasse seg den virkeligheten vi er i, som betyr at folk flyr mindre. Det blir nødt til å komme flere omstillinger av organisasjonen fremover, sier hun.


- Men de fleste arbeidsplassene vil fremdeles være i Norge, og konsernsjefen i Norge, Ola H. Strand, vil fremdeles sitte i konsernledelsen, sier hun.


(NTB)