Illustrasjonsfoto: OLE C.H. THOMASSEN / DAGBLADET
Illustrasjonsfoto: OLE C.H. THOMASSEN / DAGBLADETVis mer

Regjeringen stopper ulvejakta

Med umiddelbar virkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøverndepartementet stopper lisensjakta på ulv med umiddelbar virkning mens de behandler klager, blant annet fra Naturvernforbundet.

- Totalkvoten er uakseptabel. Vi forventer at departementet foretar en grundig og overordnet vurdering, sier Arnodd Håpnes, fagleder for naturmangfold i Naturvernforbundet, til NTB.

«Miljøverndepartementet har vedtatt at lisensfelling av ulv skal avsluttes med umiddelbar virkning, fram til klagene er behandlet i departementet. All videre jakt på ulv må avsluttes umiddelbart,» står det skrevet i en melding fra Fylkesmannen i Hedmark, ifølge Nationen.

Miljøverndepartementet (MD) har varslet alle aktuelle rovviltregioner om vedtaket og behandler klagesakene så raskt det lar seg gjøre.

Biologisk uforsvarlig Sju av landets åtte regionale rovviltnemnder ga tillatelse til å felle tolv ulver fra 1. oktober til 31. mars, men vedtakene ble klaget inn blant annet av Naturvernforbundet.

- Vi har en veldig liten bestand på rundt 30 ulver. Allerede er det skutt sju på lisensjakt og skadefelling. Da er det helt uholdbart å innføre en kvote på tolv nye dyr, sier Håpnes. Han mener det er biologisk uforsvarlig å åpne for lisensjakt.

Hovedargumentet i Naturvernforbundets klage er at de regionale rovviltnemndene gjør sine vurderinger - uten å ta hensyn til den totale kvoten for hele landet.

- De tar heller ikke inn over seg belastningen av krypskyting, sier Håpnes.

Anmelder jeger En ulv ble søndag skutt i Stor-Elvdal i Hedmark, og på mandag var den fortsatt ikke funnet.

Norges Miljøvernforbund anmeldte mandag jegeren som skjøt ulven.

- Jegeren er anmeldt for brudd på viltloven og dyrevelferdsloven, sier Jon Balke, jurist i Miljøvernforbundet, til Nationen.

Avisen skriver at Statens Naturoppsyn reiste til området litt før klokka 8 mandag morgen.

- De hadde med seg hund, og klarte å følge sporene litt lenger, men har ikke funnet den, sier Sørensen.

(NTB)