Matpriser i butikk

Regjeringen stoppet Forbrukerrådets plan om app med matvarepriser

- Vi har alle prisene hos oss. Vi kunne gitt eksakt prisinformasjon til kundene.

DU FÅR IKKE PRIS: Regjeringen stoppet Forbukerrådets plan om en app for matpriver. Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB scanpix
DU FÅR IKKE PRIS: Regjeringen stoppet Forbukerrådets plan om en app for matpriver. Foto: Espen Bratlie / Samfoto / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen stoppet Forbrukerrådets plan om en app med matvarepriser. Nå lanseres appen Peiling med kun næringsinnhold og ingredienser.

Forbrukermyndighetene har jobbet med ny dagligvareportal siden 2015, og har laget en database der all informasjonen ligger, skriver NRK.

To millioner kvitteringer fra kjedene går hver dag inn i databasen og appen er ferdig, men Regjeringen grep inn i forrige måned.

- Vi har alle prisene hos oss. Vi kunne gitt eksakt prisinformasjon til kundene, sier Randi Flesland, direktør i Forbrukerrådet. Men næringsministeren satte foten ned. Regjeringen mener det ville svekke konkurransen om prisene ble offentliggjort og støtter seg til råd fra Konkurransetilsynet.

- Vi tror prisene blir likere og at kjedene samarbeider mer hvis alle prisene kommer med i en slik portal, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Kjedene undersøker imidlertid hverandres priser, og direktøren i Forbrukerrådet mener det er rart at ikke prisene kan vises for forbruker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer