Regjeringen støtter Gro

Bergen (NTB): Regjeringen støtter Gro Harlem Brundtland's kandidatur til toppstillingen i Verdens Helseorganisasjon (WHO), sa statsminister Kjell Magne Bondevik i en spørretime under Kristelig Folkeparti's lokalpolitikerkonferanse i Bergen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Den forrige regjeringen lanserte Gros kandidatur til denne stillingen og etablerte et sekretariat for å føre kampanjen for henne. Den nåværende regjeringen fant det riktig å videreføre dette arbeidet og vi ser med spenning fram til avgjørelsen. Det er viktig for Norge å få en slik framtredende posisjon i FN-systemet, sa statsminister Kjell Magne Bondevik.

Helseminister Dagfinn Høybråten fikk spørsmål om hva som kan gjøres for å løse krisen i helsevesenet og han hadde et halvt minutt på å gi et svar.

- Vi skal være forsiktig med å dele ut kriselapper på hele helsevesenet, men noen områder stor overfor store utfordringer. Regjeringen vil øke kapasiteten på sykehustjenester ved å øke ressursene, tilgangen på helsepersonell og ved å se på organisering og ansvarsfordeling innad i det enkelte sykehus og mellom sykehusene. En egen rådgiver er ansatt for å se på organiseringen innad i sykehusene. Vi må i større grad bruke helsepersonell til det de er utdannet til og la andre utføre administrative oppgaver på sykehusene, sa helseminister Høybråten.

Justisminister Aud Inger Aure sa at Utlendingsdirektorat vil få beskjed fra Regjeringen om en oppmyking av sin asylpraksis. Regjeringen har omgjort om lag 30 saker der asylsøkere hadde fått avslag på sine søknader, sa hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer