- Regjeringen svikter i kampen mot rasismen

Det skaper rasisme og fremmedfrykt at innvandrere ikke får jobb og blir passive mottakere av sosialhjelp, mener Ap-nestleder Jens Stoltenberg. Han anklager regjeringen for å svikte i kampen mot rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dersom flere innvandrere får jobb og ikke er mottakere av sosiale ytelser vil det være et avgjørende bidrag for å redusere fremmedfrykt og rasisme.

På AUFs sommerleir på Utøya i dag gir Stoltenberg regjeringen mye av skylden for at innvandrere har problemer med å finne seg arbeid.

Tall fra Arbeidsdirektoratet viser at 66 prosent av pengene til arbeidsmarkedstiltak er fjernet fra 1997 til 1999. Selv om tallet på arbeidsledige går ned - også blant innvandrere - rammer kuttet særlig innvandrere som vanskelig finner seg arbeid, mener Stoltenberg.

For dårlig

- Når regjeringen kutter i arbeidsmarkedstiltak svekker det kampen mot rasisme, fremmedfrykt og intoleranse. Det gjør det vanskeligere for innvandrere å få jobb. Å få innvandrere i jobb er det viktigste vi kan gjøre for å skape mindre fremmedfrykt og skape mer toleranse, sier Stoltenberg.

Samtidig roser han Omega-prosjektet i Søndre Nordstrand bydel i Oslo som har 25 prosent fremmedspråklige innbyggere. I 1998 formidlet prosjektet jobb til vel 60 innvandrere fra ikke-nordiske land.

- Jo flere innvandrere som er i jobb, jo mindre grobunn er det for rasisme og fremmedfrykt. Da ser folk at de jobber. Dessuten skaper det jo bedre oppvekstmiljøer for barn og voksne, sier Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer