«Regjeringen tåler ikke at Maria Amelie blir sendt ut uten en avtale om å vende tilbake»

Per Østvold (SV) om de tøffe dragkampene i regjeringen.

FORTSATT UKLART:  Det er fortsatt uklart om Maria Amelie må ut av landet eller om SV får gjennomslag i regjering for at hun kan bli i Norge og søke om arbeids- og oppholdstillatelse. Forhandlingene pågår nå på toppnivå i regjeringen. Her er hovedpersonen på Trandum før hun tidligere i dag slapp fri. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
FORTSATT UKLART: Det er fortsatt uklart om Maria Amelie må ut av landet eller om SV får gjennomslag i regjering for at hun kan bli i Norge og søke om arbeids- og oppholdstillatelse. Forhandlingene pågår nå på toppnivå i regjeringen. Her er hovedpersonen på Trandum før hun tidligere i dag slapp fri. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere i SV frykter for katastrofevalg og regjeringskollaps om partiet ikke får hjelpe Maria Amelie og de papirløse.

Internt i SV er det nå skyhøye forventninger til at partiet kommer seirende ut av de forhandlingene som nå pågår mellom de tre rødgrønne partiene om en oppmykning av asylpolitikken.

Skyhøye forventninger Utkastelsen av Maria Amelie vil etter alle solemerker bli gjennomført. Men det forhandles nå om en mulig ny instruks eller forskrift som kan gjøre at det blir lettere å søke opphold i Norge og at Maria kan komme raskt tilbake. Ifølge regjeringskilder finkjemmes nå all jus og EU-regelverk for mulige løsninger.

Dagbladet er gjort kjent med at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og de to partilederne Liv Signe Navarsete (Sp) og Kristin Halvorsen (SV) er fortløpende i kontakt om saken.

Ikke noe valg I SV frykter flere for konsekvensene, om de rødgrønne ikke greier å bli enige. Leder i Oslo SV, Per Østvold, mener regjeringen ikke har noe annet valg enn å forsøke å lempe på situasjonen for Maria Amelie.

- Jeg kan vanskelig se for meg hvordan regjeringen skal kunne sende Maria Amelie ut uten en avtale om at hun kan komme raskt tilbake. Det tror jeg ikke regjeringen, eller Arbeiderpartiet, tåler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer