Regjeringen tilbyr bøndene 1 milliard kroner

Bøndene har krav på 1,83 milliarder.

OPPGJØR: Norsk Bonde-og småbrukarlag og Merete Furuberg tilbys én milliard kroner av regjeringen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OPPGJØR: Norsk Bonde-og småbrukarlag og Merete Furuberg tilbys én milliard kroner av regjeringen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringens tilbud til bøndene har en ramme på 1 milliard kroner, hvorav 670 millioner bevilges over statsbudsjett. Bøndenes krav er på 1,83 milliarder.

Tilbudet omfatter også en økning i målprisene på 198 millioner kroner, opplyser Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding. Det er det samme som bøndenes krav. Det utgjør 80 kroner per husholdning.

Tilbudet presenteres av statens forhandlingsleder, departementsråd Leif Forsell, på en pressekonferanse klokka 13.

Regjeringens tilbud vil gi en inntektsvekst på 3,5 prosent fra 2018 til 2019, men det forutsetter bedre markedstilpasning, påpeker departementet i en pressemelding.

Her går det fram at regjeringen prioriterer produksjoner med markedsmuligheter, som korn, poteter og grønt. Det blir dessuten tatt hensyn til dem som har størst kostnadsøkning og som henter en vesentlig andel av inntektene fra markedet.

Forsell påpeker i pressemeldingen at overproduksjonen innen husdyr er den største utfordringen jordbruket har og sier det er jordbrukets ansvar å sørge for markedsbalanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer