Arbeidslivskriminalitet

Regjeringen trapper opp kampen mot kriminelle i arbeidslivet: - Dette er en krig

Arbeidsministeren lover at regjeringen skal bli «hardere i klypa» mot de useriøse i arbeidslivet.

TRAPPER OPP: Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) går gjennom rundellen på Skanskas byggeplass på Ensjø Torg onsdag. Hauglie lover at regjeringen skal trappe opp kampen mot kriminalitet i arbeidslivet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRAPPER OPP: Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) går gjennom rundellen på Skanskas byggeplass på Ensjø Torg onsdag. Hauglie lover at regjeringen skal trappe opp kampen mot kriminalitet i arbeidslivet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi trapper opp kampen. De kriminelle skal jages fra skanse til skanse. De skal sove svært dårlig om natten, lover arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

Statsråden kommer med lovnadene under et besøk på Ensjø Torg, en av Skanskas byggeplasser.

Regjeringen har de siste årene befestet sin satsing mot arbeidslivskriminalitet, blant annet gjennom etablering av sentre mot arbeidslivskriminalitet i Norges største byer. Senteret i Oslo kunne i mars opplyse at de har avdekket 11 kriminelle nettverk som opererer i hovedstadens arbeidsliv.

Konsekvensen er at seriøse aktører utkonkurreres, samfunnet taper store summer i unndratte skatter og avgifter, og de ansatte utnyttes og underbetales.

Nå skal regjeringen bli enda «hardere i klypa», lover Hauglie.

- Dette er en krig. De kriminelle aktørene forsøpler arbeidslivet, og selv om de vinner enkelte slag, skal vi som ønsker et seriøst arbeidsliv vinne krigen, sier hun.

Kreative og fantasifulle

Hauglie sier at selv om de aller fleste arbeidstakere trives når de er på jobb, og at det store flertallet av virksomheter driver seriøst, så ser de at den useriøse delen blir mer og mer alvorlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer