Regjeringen utelukker ikke asyltvang i storbyene

Vil få kommunene til å snu om brakkebyer ved at staten tar flere av oppgavene som følger med.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neste år vil det ifølge UDI være behov for 100000 mottaksplasser for asylsøkere. I den forbindelse har UDI lansert ideen om gigantiske brakkeleirer med plass til opptil 3000 asylsøkere i landets største byer.

Nå viser det seg at flere av lederne i landets storbyer sier nei til planene, deriblant byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo. 

- Vi har vært veldig tydelig på at det ønsker vi ikke. Det kan føre til en uønsket transformasjon av byen hvis det ikke blir gjort på en klok måte, sa Johansen til Dagbladet i går.

Utfordring Ordførernes protest er en utfordring for myndighetene, som mener slike gigantmottak er helt nødvendig for å klare den økte ankomsten av asylsøkere.

- Vi er nødt til å ha store mottak for å holde kontroll, og for å holde kostnadene nede, sier statssekretær Jøran Kallmyr (Frp) i Justis- og beredskapsdepartementet til Dagbladet.

Han sier han har stor forståelse for at storbyene protesterer, men påpeker at landet er i en krisesituasjon. Det påpekte også statsminister Erna Solberg (H), da hun prøvde å argumentere for brakkebyer på et dialogmøte med storbyene i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.