Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil at asylbarn skal bosettes raskere

Slik at de skal slippe å bo lenge på mottak.

KORTERE TID PÅ MOTTAK: Her fra Torshov transittmottak i fjor. På besøk justisminister Knut Storberget. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX
KORTERE TID PÅ MOTTAK: Her fra Torshov transittmottak i fjor. På besøk justisminister Knut Storberget. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil at mindreårige asylsøkere skal slippe å bo lenge på asylmottak, og at de i stedet skal komme direkte til en kommune før søknadene er blitt avgjort.

- Vi starter nå et forsøk med direkte bosetting av asylsøkere over 15 år, som et ledd i arbeidet med å styrke tilbudet til enslige mindreårige, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) til Dagsavisen.

Endringen skal hindre at barna blir boende for lenge på asylmottak ved ankomst til Norge. I første omgang er det snakk om et pilotprosjekt. Målet er å bedre situasjonen for enslige mindreårige asylsøkere. Lysbakken vil bosette barna i kommunene før de har fått avgjort asylsøknadene sine. Barna kan da bli boende i kommunen hvis de får innvilget opphold i Norge.

- De unge vil kunne komme raskere i gang med skolegang. Jeg har tro på at dette både vil føre til færre flyttinger og til mer ro for dem det gjelder, sier Lysbakken.

Prosjektet varer til neste år og omfatter 30 enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 16 år.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) ber nå kommuner melde seg til å være med i prosjektet. De første barna kan trolig bosettes i kommunene i august.

(NTB)