Statsbudsjettet 2017:

Regjeringen vil bruke 500 millioner mer på integrering

Regjeringen foreslår å bruke ytterligere 484,9 millioner kroner på integrering og bosetting av asylsøkere neste år.

500 mill. til integrering: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Her fra et besøk på Trandum ved åpningen av en ny avdeling tidligere i år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
500 mill. til integrering: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Her fra et besøk på Trandum ved åpningen av en ny avdeling tidligere i år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den sterkt reduserte «asylstrømmen» til Norge gir regjeringen et langt større handlingsrom når den torsdag formiddag legger fram statsbudsjettet, skriver Adresseavisen.

Basert på Utlendingsdirektoratets (UDI) tall for hva det koster å ha en asylsøker boende på mottak i ett år, kan denne ene utgiften med dagens tilstrømming alene bli 5,6 milliarder kroner lavere neste år enn i år, viser beregninger som NTB gjorde i august. Selv en tilstrømming i år på 10.000, som UDI anslår, vil føre til at staten får 4,3 milliarder mindre i mottaksutgifter neste år enn i år.

Ifølge Adressa foreslår regjeringen nå å styrke de ulike integreringstiltakene. Den største økningen kommer på bosetting med 260 millioner kroner til bosetting av enslige mindreårige flyktninger og økning av ekstratilskudd for bosetting i kommunen.

I tillegg økes posten til innføring i norsk kultur og samfunnskunnskap i mottak med 23,3 millioner og norskopplæringen får 13 millioner ekstra. Det kommer også 60,8 millioner til bedre utnyttelse av innvandreres videregående opplæring, og 20 millioner til yrkesveiledning og styrking av NOKUT.

De fleste involverte etatene får også plusset på sine budsjetter for å øke trykket på bosetting og integrering.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer