Regjeringen vil bruke hjullås mot uærlige sjåfører

Når sjåføren ikke gjør opp for seg.

LOVFORLSAG:  I fremtiden skal politiet, tollvesenet og Vegvesenet få lov til å bruke hjullås for å holde tilbake kjøretøy når sjåføren ikke gjør opp for seg. Regjeringen la fredag fram et lovforslag som åpner for dette.  Illustrasjonsfoto: Wikipedia Commons.
LOVFORLSAG: I fremtiden skal politiet, tollvesenet og Vegvesenet få lov til å bruke hjullås for å holde tilbake kjøretøy når sjåføren ikke gjør opp for seg. Regjeringen la fredag fram et lovforslag som åpner for dette. Illustrasjonsfoto: Wikipedia Commons. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I fremtiden skal politiet, tollvesenet og Vegvesenet få lov til å bruke hjullås for å holde tilbake kjøretøy når sjåføren ikke gjør opp for seg. Regjeringen la fredag fram et lovforslag som åpner for dette.

- Vi skal hindre at useriøse transportører stikker av fra bøter og gebyrer i trafikken. Derfor vil vi åpne for å ta i bruk hjullås, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i en pressemelding om forslaget som ble lagt fram i statsråd.

Etatene skal kunne holde tilbake kjøretøyer helt til regningen er gjort opp. Dette gjelder også i tilfeller der boten ikke vedtas. Både dette og at kjøretøyer kan holdes tilbake uten at boten er fastsatt ved dom, er nytt. Det er det også at hjullås kan brukes uavhengig av hvor føreren er bosatt.

- Vi har sett at særlig utenlandske sjåfører unndrar seg bøtene de får og det er uheldig. Derfor er det nødvendig å utvide adgangen til å holde tilbake kjøretøy, sier Solvik-Olsen.

- Vi må sende tydelige signaler om at kjøretøy må være i god stand og sjåførene må forholde seg til norske lover og krav, og at kostnaden ved å jukse er høy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer