Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil endre handlingsregelen

Regjeringen setter ned to ekspertutvalg der det ene skal vurdere handlingsregelen og det andre innføring av flerårige statsbudsjett.

BER OM KLOKE RÅD: Finansminister Siv Jensen legger fast sitt første egne statsbudsjett klokka 10 i dag. Her er hun på vei ut av sin bolig på Nordstrand i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BER OM KLOKE RÅD: Finansminister Siv Jensen legger fast sitt første egne statsbudsjett klokka 10 i dag. Her er hun på vei ut av sin bolig på Nordstrand i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi setter ned et ekspertutvalg for å vurdere retningslinjene for praktiseringen av oljepenger. Det handler om det faktum at oljefondet er blitt veldig stort, og at vi dermed er blitt veldig sårbare hvis det skulle komme store svingninger i fondet, samtidig som vi blir sårbare hvis det skjer endringer i norsk økonomi, sier Jensen til NRK.

- Det Frp har vært opptatt av, er at vi skal bruke oljepengene riktig, sier Jensen og peker på at dette handler om å øke investeringene i infrastruktur, forskning og utdanning og legge opp til vekstfremmende skattelettelser.

Jensen sier regjeringen har bedt professor Øystein Thøgersen ved Institutt for Samfunnsøkonomi ved Norges Handelshøyskole om å lede utvalget «for å forhåpentligvis gi regjeringen kloke råd i løpet av neste år».

Mens det ene ekspertutvalget altså skal vurdere om handlingsregelen for bruken av oljepenger bør endres, skal et annet ekspertutvalg vurdere å innføre flerårige statsbudsjetter og se på om statsbudsjettene i større grad kan skille mellom investering og drift.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling