Regjeringen vil endre opsjonsordningen

- Regjeringen har lagt fram et forslag til endring av opsjonsordningen som vil bli behandlet til høsten. Vi ser at dagens ordning slår veldig uheldig ut, sier statssekretær Odd Hellesnes i Næringsdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lukrative opsjonsavtaler kan gjøre det mer fristende for de beste datafolkene å bli værende i Norge.

Det var toppledernes frynsegoder som skulle tas da Stortinget for to år siden endret reglene rundt opsjon. Nå kommer etterpåklokskapen. Små og mellomstore bedrifter rammes, og det er bare topplederne i rike bedrifter som nyter godt av opsjonsordningen.

- Denne ordningen ble innført av Stortinget i 1995, etter en del uheldige episoder med misbruk av ordningen. Vi ser at dette ikke fungerer, og at mange bedrifter med vekstpotensiale får problemer, fordi de mister nøkkelmedarbeidere, sier Odd Hellesnes. Forslaget til ny opsjonsordning innebærer at det ikke blir betalt skatt før opsjonen realiseres.

- Vi foreslår et tak på verdien av opsjonen, for å hindre misbruk. Dessuten vil avtalen bare gjelde for arbeidstakere i selskapet, sier Odd Hellesnes til Dagbladet.

Foreløpig er det usikkert hvilken støtte forslaget vil få i Stortinget.

- Med dagens ordning er det bare toppledelsen som kan tegne opsjoner, fordi beskatningen er så høy for bedriften, sier direktør i dataselskapet Funcom, André Backen. Funcom-direktøren sitter også i et datautvalg, oppnevnt av regjeringen, som ser på ulike tiltak for å sikre at ressurspersonene holdes i norske bedrifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer