Regjeringen vil endre tomtefesteloven

- Et rimelig kompromiss.

BEGYNTE HER: Én av de tre prinsippsakene rundt tomtefesteloven, som ble behandlet i Høyesterett i 2007, har sitt utspring her, i sameiet Øvre Ullern Terrasse i Oslo.
Illustrasjon: Leif Hamnes, Klar Tale / SCANPIX
BEGYNTE HER: Én av de tre prinsippsakene rundt tomtefesteloven, som ble behandlet i Høyesterett i 2007, har sitt utspring her, i sameiet Øvre Ullern Terrasse i Oslo. Illustrasjon: Leif Hamnes, Klar Tale / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil innføre nye tomtefesteregler om at tomtefestere skal kunne innløse festetomter for 25 ganger oppregulert festeavgift.

I dag er innløsningssummen 30 ganger årlig leie. Ved tidsavgrensede kontrakter skal bortfesteren fremdeles kunne kreve at innløsningssummen blir satt til 40 prosent av råtomtverdien, med fratrekk av den verdiøkningen festeren har tilført tomta.

- Forslaget er et rimelig kompromiss mellom hensynet til festerne og bortfesterne, sier statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet.

Regjeringen fremmet fredag en proposisjon med forslag om å endre reglene i tomfesteloven. Bakgrunnen for lovforslaget er en høyesterettsdom fra 2007 der flertallet kom til at reglene om innløsningssum er delvis grunnlovsstridige.

Lovforslaget innebærer at tomtefesteloven blir i samsvar med Grunnloven, skriver Justisdepartementet i en pressemelding.

(NTB)

KOMPROMISS: Statssekretær Terje Moland Pedersen i Justisdepartementet sier regjeringens lovforslag er et rimelig kompromiss mellom hensynet til festerne og bortfesterne.Pressefoto: Justisdepartementet
KOMPROMISS: Statssekretær Terje Moland Pedersen i Justisdepartementet sier regjeringens lovforslag er et rimelig kompromiss mellom hensynet til festerne og bortfesterne.Pressefoto: Justisdepartementet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer