Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil fengsle grunnløse asylsøkere

Regjeringen vil at åpenbart grunnløse asylsøkere skal kunne fengsles mens søknaden hurtigbehandles.

SIKRET FLERTALL: Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil fengsle grunnløse asylsøkere. Venstre og KrF sikrer flertall for forslaget på stortinget, melder NRK. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
SIKRET FLERTALL: Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil fengsle grunnløse asylsøkere. Venstre og KrF sikrer flertall for forslaget på stortinget, melder NRK. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre og KrF sikrer flertall for forslaget på Stortinget, melder NRK.

- Politiet får nå mulighet til å pågripe og fengsle grunnløse asylsøkere som kommer hit og får en hurtigbehandling av søknaden, sier innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Siden januar 2004 har Norge tatt i bruk en såkalt 48-timersprosedyre for å få færre asylsøkere fra land som regnes som trygge. Justis- og beredskapsdepartementet foreslår nå at disse kan bli fengslet mens søknaden blir behandlet. Lovforslaget blir lagt fram for Stortinget tirsdag.

- Vi ser at grunnløse asylsøkere forsvinner mens politiet behandler søknadene. Dette hindrer at de stikker av og eventuelt kommer inn i et kriminelt miljø. Nå vet vi hvor vi har dem, får behandlet søknaden, og så returnert dem, sier Listhaug til NRK.

Justisdepartementet opplyser at 537 asylsøkere fikk sakene sine behandlet etter 48-timersprosedyren i 2015.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!